Groepen

Kabouters

De jongste leden van onze beweging noemen we de Kabouters. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leid(st)ers zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.

Leeftijd:

6 tot 8 jaar

 

Sloebers

De Sloebers zijn niet langer de jongste leden van KSA. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen.  Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en willen vanalles uitproberen wat thuis niet kan.

Leeftijd: 
8 tot 10 jaar
 
 

 

Roodkapjes

De Roodkapjes vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding wel steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA, die graag in competitie treden met elkaar. 

Leeftijd: 
10 tot 12 jaar
 
 
 

 

Jimmers

De jimmers gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken.  Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep heel wat hechter.

Leeftijd: 
12 tot 14 jaar
 
 

 

Simmers

KSA wordt voor de Simmers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze maar trekken er graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.

Leeftijd: 
14 tot 16 jaar
 
 

 

Kimmers

Als de leden 16 zijn geworden in KSA, komen ze bij de Kimmers terecht. Ze leren nu de kneepjes van het leiderschap kennen.  Als jongeren kiezen ze ervoor zelf de handen uit de mouwen te steken en een steen(tje) bij te dragen. 

Leeftijd: 
16 – 17 jaar